Tuesday, March 3, 2009

Apa lagi!!!

Erm..

"Nak tanya terus terang, 
aktiviti - aktiviti apakah yang anda inginkan?"

Diharapkan agar cadangan anda semua, keluarga PRIMU,
dapat mengembalikan kegembiraan PRIMU!!


ikhlas,
-Presiden & MT, Exco PRIMU-


25 comments:

Mer said...

Pergi Kampung Budaya!!!

fezaldocter said...

(Ayat yang agak akademik)Assalammualaikum... Jika dilihat kepada nama dan objektif kelab..

"Pembimbing Rakan Intelek Mahasiswa Unimas"

1) Pembimbing-membimbing
2) Rakan-jadi rakan
3) Intelek-jadi pandai
4) Mahasiswa-jadi mahasiswa berkualiti
5) Unimas-bangunkan UNIMAS

Bagi Fezal, kita mesti jadi dan hayati PRIMU sebenar...

dalam masa yang sama MENIKMATInya dengan rasa kasih, sayang, gembira, sedih kadang-kadang, tension kadang-kadang..

Kerna semua itu mematangkan kita..


Fikir positif dan hayati pelajarannya...

fezaldocter said...

(Ayat yang kengkawan aku suka dengar.. Tak taula...)

Setelah kelab ini bangkit dari zaman gelabnya... banyak yang berubah... Dari warna unggu ke biru... Logo berubah... rentak pun berubah la sikit...

Mungkin kawan-kawan kurang dengar cerita PRIMU dulu-dulu...

PRIMU dulu banyak berbakti kepada masyarakat... Selalu buat program motivasi sekolah(bakal buat, doakan).. Anak angkat, khidmat masyarakat, jelajah ipt borneo.

Serius nampak macam akademik... Tapi memang best kalau buat... Tapi untuk menuju ke arah tu... kita kena persiapkan diri... Itulah objektif modul setiap minggu...
Modul itu kita akan guna masa jadi fesilitator....

Keluar atau buat aktiviti rekreasi pun best juga untuk rapatkan ukhwah dan tim building...

Pendek kata... Explorelah kelab PRIMU berdasarkan kompas yang betul... Untuk sampai ke puncak, bekal, rehat sekejap, senyum, bertolong bantu, kata-kata semangat.. semua tu perlu...

Perh, tak sangka pulak boleh buat ayat macam ni...

Biasa aje ni... Key lah, nak subuh dulu... wassalam...

hafizTESL said...

salam ustaz,

mmg besh baca ustaz punya comment. teringatkan pesanan abg fauzi aziz dgn saya.

"ingat akan matlamat PRIMU"

insyaAllah, kita akan usahakan ke arah itu.
Menyediakan barisan fasi yang berkualiti!!

DiELa said...

saya pn setuju dgn cadangan abg ustaz 2...
kita kna la hayati mksd primu 2 sndiri...
ag pn xtvt2 cam 2 pn bez gak pe...
pape pn sume xtvt primu nie bez...
hidup PRIMU!!!!

darkSTAR_11 said...

ustaz ke 2??? wawawawa... mcm bukan je... wawawawawa... ustaz dah berubah!!!! abg ros yg ku kenal len.... hahahahah....

msanonymous said...

yup2.. i agree.. so far, activity2 PRIMU yg dh dibuat ni semua best2 n bermanfaat ke arah melatih kita sebagai seorang facilitator....

msanonymous said...

n ada permintaan buat ustaz.. jomla pg aktiviti PRIMU esok.. Dah lama x nmpak anda.. heheh

PRIMU Officers said...

abg hafiz sokong pendapat korang akan aktiviti yang perlu sejajar dgn matlamat penubuhan primu dalam melahirkan golongan mahasiswa/i yang unggul!!!

w/pun., abg hafiz nak jugak cadangan drp korang untuk create aktiviti yang fun tetapi meninggalkan kesan.. itu yang lebih penting!!

ferderick said...

salam sejahtera,

kalu begitu... marilah kita buat aktiviti kebajikan. yg sememangnya akan meninggalkan kesan d dalam memori dan juga pengalaman indah untuk smua warga primu. contohnya, kita pergi lawat rumah kebajikan, mengumpul derma utk org2 yg mengalami kesusahan dan sebagainya.

Syira said...

Sokongan untuk cadangan ferderick..!!
Selain peryatim, banyak lagi tempat kita boleh pi.. Jap nak pikir lagi..

Day-B said...

weih! saya nak picnic!

Day-B said...

bagi saya la kan...
aktiviti primu x boring...benda tu bermanfaat sebanarnya...cuma org jak nok tkut mok tampil ke dpan...
benda² camnie bole polah someone utk maju ke depan ba.....
what am i talking about? ahaks!

khad said...

cadangan pergi jelajah seluruh pelusuk semenanjung...perkenalkan unimas...dan primu secara x langsung..
wah..kalau kita encourage setiap universiti wujudkan satu entiti primu mcm kat unimas mcm dahsyat gak..PEMBIMBING RAKAN INTELEK MAHASISWA UNIVERSITI..
masuk akal ke??huhu...

khad said...

cadangan lain..kita buat le tour de PRIMU...kita berbasikal di seluruh sarawak...huhu..nak kecikkan scope tempat.. wat dekat samarahan je la...blh kite berbasikal sampai ke UITM....seronok gak..selain dapat sihatkan badan...hehe

khad said...

nak lagi mencabar...wat mcm merentas desa..dari kampung X ke kampung Y... setiap kampung atau tempat yang kite lalu tu, kite wat kerja -kerja amal sikit..

khad said...

kalau nak macam akademik sikit..kita wat aktiviti kat sekolah menengah utk student SPM ke....buat modul yang kite penah buat..kita motivate kan diorang...coz exam SPM ni la penentu arah tuju akademik dorang sume...lagi2 kita dah nak jalankan TOT dan KAF..senang sikit dah ada budak2 primu yang berpengalaman(insyaallah)

pRincess said...

erm..
ya rase...
buat aktiviti luar lah..
xkesah lah lau relate ngan akademik o not..
yg penting...capai objektif stiap pe yg kte wat..
erm...ya nak cdg pown pyah jugak narnye...
sbb...1st year bz loh ngan class =(

msanonymous said...

aktvt2 yg khad cdng agak2 menarik.. besh 2 le tour de primu.. hehe

DiELa said...

waa...
byk btol cadangan khad nie...
sume mcm bez jer...
tp yg merentas desa 2 cm penat jer...
huhuhu...
=p

msanonymous said...

xpe diela.. pe salahnye skali skala test stamina ahli2 PRIMU nie.. heheh

hafizTESL said...

kalu nak wat aktiviti sosial, mcm lawat rumah org tua, ok x?
korang rasa ada org nk join?

Mr JaY said...

mesti ade punyer..
budak primu ni suke berjalan ckt..
lagipon pegi sane banyak manfaat bley dapat

l y n n b a b y a n a said...

emmm,kalo nk fkr xtvt ape mmg byk...
tp kiter tau kn sgla ape yg kite nk wat kena dgn niat yg baik&betul...
bahasa undang2 kate dengan BONA FIDE...
hehehehe...
nie kalo ikut konteks PRIMU,wat xtvt biar ngan OBJEKTIF yg betul la...
boleh kalo nk have fun ngan enjoy,tp kalo x kena konsep ngan gaya x jd gak...
nnt bkn jd kelab rakan pembimbing intelek tp jd kelab peneman dikala berhibur,hahahaha...
kalo owg x fhm objektif ngan matlamat PRIMU mmg susah lah...
pale ingat nk enjoy jeww...
nie pndpt sy k?!
maseh byk2 kalo der yg akan reply komen sy=)
cdngan xtvt drpd sy :
(1) xtvt sukarela(gie umah anak yatim,org tua,ank2 cacat,anak2 AIDS)
(2) pameran kerjaya pn ok,at least boleh "bimbing" kalo nk cr keje nnt
(3) jd sukarela handle prog motivasi
sekian drpd sy yg shumel,hahahaha

e.jazz said...

modul berkayah hari tu best sangat2.lain kali buat modul kat luar ye.jam kredit pn lebih n yang pntg best...n smua modul tu dpt mengkatkan kreativiti ahli primu dalam penyelesaian masalah