Tuesday, March 31, 2009

Earth Hour

-Peserta PRIMU bertungkus lumus menyalakan lilin-



Sehati dan Sepakat Menyokong Kempen EARTH HOUR

PRIMU- MPP - UNIMAS 2009




Kami, seluruh warga PRIMU, menyokong EARTH HOUR

Walaupun, usaha ini dipandang remeh dan mengharungi pelbagai tentangan

namun KAMI WARGA PRIMU,

menzahirkan iltizam kami untuk selamatkan bumi.

Tepat jam 8.30 malam,

semua lilin dipadam dan hanya dinyalakan semula satu jam berikutnya.

PRIMU's Field Trip

Kanak-kanak riang PRIMU


Istana Takeshi




Fasilitator a.k.a PEMBULI WANITA

angkat tangan, jatuh..angkat...jatuh..





Aktiviti Mencari Kepah LAUT!!
sapa kalah kena RENDAM!!


sedia nak terjun..


bwat maze..


group mane lg panjang..

1 April 2009

Salam Perpaduan kepada Warga PRIMU

1 April 2009
8.15 mlm
DK, CTF 2

merupakan perjumpaan terakhir bagi sesi 2008/2009.
pada malam itu, akan diadakan majlis peralihan kuasa (percubaan)
bagi generasi baru PRIMU.

Kiraan kredit jam senggang juga akan diadakan pada malam yang sama.

HARAP MAKLUM

Monday, March 30, 2009

Cadangan Aktiviti Sesi 2009/2010

Salam Mencadang
Kepada Keluarga PRIMU 
(yang semakin akrab)

Dengan hati yang terbuka, 
kami MT & Exco PRIMUmohon idea dan cadangan
aktiviti/ modul yang ingin diadakan pada semester hadapan.

Semua ahli PRIMU layak untuk memberi cadangan!!
Jangan lepaskan peluang ini untuk 
merencanakan perjalanan aktiviti/ modul Kelab PRIMU 
yang disayangi ini.

SELAMAT MENCADANG


Perjumpaan Terakhir sesi 2008/2009 & Buku Senggang

Salam Keluarga PRIMU

Dimaklumkan bahawa 1 April 2009 (Rabu),
jam 8.15 mlm, DK, CTF2,
merupakan perjumpaan PRIMU yang TERAKHIR
bagi sesi pengajian 2008/2009.

Sehubungan itu, semua ahli PRIMU (senggang dan bukan senggang)
diminta hadir dan menyerahkan buku senggang
pada perjumpaan ini untuk ditanda tangani dan
disahkan jumlah jam kredit/ penglibatan.

Mana-mana ahli yang gagal hadir, tidak akan dipertimbangkang.


Sesi pemilihan/ pengenalan kepada barisan pemimpin (peralihan)
bagi sesi 2009/2010 akan diadakan di majlis yang sama.
Penasihat baru Kelab PRIMU juga akan diperkenalkan pada majlis ini .

Datang...Jangan Tak Datang!!!...

-mrPresident-

Saturday, March 28, 2009


field trip to damai beach, santubong

kelab primu telah menganjurkan program field trip ke damai beach, santubong pada 29 March 2009.
ahli yangtelah memberi nama dikehendaki berkumpul di HEPA pada pukul 7-7.30 pagi.. sesiapa yang lambat akan ditinggalkan.
sila berpakaian sukan dan bawa bersama makanan.
tema untuk program ini ialah untuk bersantai.. sekian..

ThanX...
s/u

Friday, March 27, 2009

EARTH HOUR!!!!


together we lessen the burden of our earth

kepada semua ahli primu, untuk menyokong simbolik earth hour, primu telah menganjurkan satu perjumpaan bersempena perkara ini. sila berkumpul di CTF2 pada pukul 7.30 malam, pada tarikh 28 Mac 2009 (sabtu).

sila pakai baju primu, dan juga bawa sebatang lilin bersama anda..
jam senggang akan diberikan kepada yang hadir dan menyokong earth hour ini..

kursus asas fasilitatior


peserta lelaki KAF. seperti biasa..agak kepupusan..


peserta wanita bagi KAF

kursus asas fasilitator telah diadakan pada 21 dan 22 Mac 2009, anjuran MPP dengan kerjasama PRIMU. seramai lebih kurang 170 orang yang mengikuti kursus ini.. penghargaan kepada ahli primu yang telah mengikuti kursus ini, dan juga memberikan kerjasama dan penglibatan yang sangat mengkagumkan.. antara modul yang telah dijalankan adalah:
- ice breaking
- modul taaruf
- modul komunikasi

- team building
-team binding
-kawalan emosi

-pengukuhan

menjadi konduktor music bukan lah suatu perkara yang mudah.. konduktor or penari.. agak cnfius disitu..



bersatu hati menyiapkan tugasan tangki air..

penerangan oleh peserta tentang tangki air yang dibuat.. peserta sangat kreatif dalam mereka tangki air dari bahan-bahan yang agak pelik..

mr presiden aka ketua fasi merasmikan tangki air yang unik


gambar selepas berakhirnya KAF..


kumpulan fasi aka star..

team building

rasanya belum terlambat untuk mengupload gambar2 semasa aktiviti team building sebelum ni..


Saturday, March 21, 2009

Kursus Asas Fasilitator 2009

Salam warga UNIMAS
Majlis Perwakilan Pelajar 2008/09
dengan kerjasama
Kelab PRIMU
21 & 22 March 2009
CTF1
menganjurkan Kursus Asas Fasilitator 2009
selepas "dimatikan" selama 2 tahun.
Tahniah kepada senarai jaya calon!!
Soalan:
(1) Apakah modul yang paling digemari? Naper?
(2) MPP mana yang paling cool?
(3) Apakah perkara yang paling besh yang korang nak kongsi?
(4) Suggestions for improvement?
-penganjur-

Thursday, March 12, 2009

Senarai Jaya Peserta Kursus TOT 2009

Salam Warga PRIMU

Satu kursus Training of Trainers (TOT) 2009 anjuran Kelab Pembimbing Intelek Mahasiswa UNIMAS (PRIMU) dengan kerjasama Majlis Perwakilan Pelajar, Sesi 2008/2009 dan Bahagian Hal Ehwal Pelajar dan Alumni (BHEPA), UNIMAS akan dijadualkan seperti butiran:-

  Tarikh             : 14 dan 15 Mac 2009 

Tempat           : Auditorium CAIS, UNIMAS

Sehubungan itu, pihak kami amat berbesar hati untuk menjemput saudara/i (Lampiran 1) bagi mengikuti kursus yang akan dikendalikan oleh pegawai-pegawai Biro Tatanegara, Jabatan Perdana Menteri Malaysia. Sekiranya berminat untuk mengikuti kursus ini, saudara/i adalah dijemput untuk hadir ke taklimat perjalanan kursus seperti butiran di bawah. Kegagalan untuk hadir ke sesi taklimat ini akan menyebabkan penyertaan saudara/i dibatalkan serta merta.

 

Tarikh             : 13 Mac 2009 (Jumaat)

Masa               : 8.30 malam

Tempat           : Bilik Mesyuarat 1, HEPA

Pakaian           : Semi-formal


SENARAI JAYA PESERTA TOT 2009

Bil.

Nama

1

Mohamad Norhayatudin bin Mohmad Yaacob

2

Teoh Lip Ki

3

Vishnu @ Mohd Azlan bin Hussein

4

Razuwan bin Samsudin

5

Alexis Teo Nyelang

6

Suhaimi bin Samsudin

7

Frannelya Francis

8

Mohd Hafizan Hashim

9

Muhammad Syafiq Bin Selihin

10

Roshafezal Bin Rosaland

11

Rifhan Safwani Binti Zakaria

12

Mohd Izzat Firdaus Bin Sahari

13

Mohd Naim Bin Kamaruzaman

14

Wan Muhammad Hafiz Zulkiffli

15

Ahmad Syazwan Bin Saidin

16

Amy Munira Bt Roslan

17

Nurul Asikin Bt Zainal

18

Nurfarahin Bt Mohd Zahari

19

Orleanson Anak Christon

20

Khairi B Ismail

21

Melin Tang Giok Ying

22

Nur Syahirah Jamaluddin

23

Yun Kharani Bt Mohamed Nor

24

Nur Aisyah Bt Mahabob

25

Ammar Haziq B Ahmad Mafakhir

26

Nurul Mazlieana Bt Mohd Ali

27

Nur Hidayah Bt Kamarol Zaman

28

Debbie Jara Allen Crock


TAHNIAH & SYABAS!!!!

Wednesday, March 11, 2009

TIADA AKTIVITI minggu ini

Salam Keluarga PRIMU

Dimaklumkan dan mohon hebahan untuk SEMUA
bahawasanya, minggu nie TIADA AKTIVITI PRIMU.
bagi memberi laluan kepada Majlis Penutupan Minggu Penghayatan Islam (MPI)
Aktiviti mingguan PRIMU akan diadakan pada minggu hadapan 
seperti biasa.

note:
Bagi ahli PRIMU yang berminat untuk sertai Kursus Asas Fasilitator (KAF) 
yang dijadualkan pada 21 dan 22 March 2009 (next week),

sila dapatkan borang daripada Setiausaha Kelab PRIMU (Saudara Wani)
secepat mungkin sebelum borang habis!!!

Sunday, March 8, 2009

"Mana Mau Pergi??!"

Salam Warga PRIMU,

Sepertimana yang telah dijanjikan, Saudara President akan wat satu Retrip PRIMU
(nak bersantai2 sesambil maen2). 
Sila berikan cadangan tempat.

Tarikh yang dicadangkan
29 March 2009 (ahad)

Bayaran
mcm free jer

Konsep
"SanTai sambil berkelah"

makanan & minuman
kita wat sendiri... collect dan bwk makan ramai2..

crdt/senggang
3

"any suggestion?
opinion?"

Friday, March 6, 2009

modul 1 in a million..





facy2 ngah berbincang..


facy kump. 2..

atas permintaan ramai, gambar untuk modul one in a million kurang kata diorg, sy mengupload la lg beberapa gmbr time modul 1 in a million.. kepada family primu, jgn marah2 ye..hehe.. n x byk sgt gmbr.. hehe..

joom futsal!!!

rabu ( 4 march 2009) telah diadakan futsal primu bertempat di Golden Hawk pada pukul 3.30 petang.. dijangkakan bus datang kol 4, tp ale2 smpai lambat.. so, lambat la keluarga primu start maen futsal.. terima kasih kepada semua yang hadir dan sama2 mjayakan aktiviti joom futsal..



antara yg pg futsal.. muka pas maen..


aksi pres. futsal n bayu.. more 2 aksi bayu la nie.. hehe..


joom futsal!!!


team futsal dr brazil nie..


jaguh futsal..


mane bola nyer? hehe..


baling shirah, jgn x baling..

naim dan ahmad syazwan..hehe..


cuba teka sapa yang terbaring 2? penat sgt maen..sbb die dh tguling2 time maen..hehe..


smentara tngu bus, tgk tv dlu..


-s/u-

Training of Trainners (TOT) 2009

Sepertimana yang dijanjikan, PRIMU akan menganjurkan TOT 2009
dengan kerjasama erat daripada MPP UNIMAS
Berikut adalah butiran PENTING untuk peserta TOT 2009

Tarikh
14 dan 15 Mac 2009

Tempat 
Auditorium CAIS

Jurulatih Utama Fasilitator
Biro Tatanegara, Jabatan Perdana Menteri

Sehubungan itu, 30 peserta TOT telah dikenalpasti dan 
senarai nama akan diumumkan selepas mendapat persetujuan 
MT PRIMU, MPP dan BHEPA

"hanya yang TERBAIK dikalangan yang TERBAIK"

-president-

Tuesday, March 3, 2009

Apa lagi!!!

Erm..

"Nak tanya terus terang, 
aktiviti - aktiviti apakah yang anda inginkan?"

Diharapkan agar cadangan anda semua, keluarga PRIMU,
dapat mengembalikan kegembiraan PRIMU!!


ikhlas,
-Presiden & MT, Exco PRIMU-