Thursday, February 12, 2009

Cendekiawan UNIMAS - Meriahkan blog ini dengan informasi berguna!

Kepada warga UNIMAS sekalian, anda dialu-alukan untuk memberi respon jenis maklumat, pendapat dan komen terhadap isu-isu semasa sama ada berkaitan dengan UNIMAS, isu tempatan, negara, atau antarabangsa yang disiarkan pada laman blog ini. Kami juga sentiasa berusaha untuk menyediakan ruangan yang menarik pada blog ini merangkumi semua jenis kategori artikel iaitu dari aliran sains dan teknologi hinggalah ke aliran seni dan sastera, sejajar dengan visi kelab PRIMU untuk memartabatkan UNIMAS sebagai universiti kelas pertama yang sentiasa kekal bersama budaya berilmiah sambil berhibur.

Kepada semua Majlis Tertinggi, Exco-Exco, dan Sekretriat kelab PRIMU, sila poskan alamat emel anda berserta nama dan jawatan ke ruangan comment blog ini. Saya akan mendaftar emel-emel anda supaya anda boleh membuat penulisan berkenaan kelab PRIMU pada blog ini melalui akaun anda sendiri.

Setelah pos alamat emel, anda akan mendapat jemputan penulisan blog unimasprimu.blogspot.com pada emel anda.

Nota:

1. Anda dikehendaki untuk mendaftar satu akaun Google untuk menghantar pos ke laman comment blog ini. Akaun Google boleh didaftarkan atas mana-mana domain emel. Sebagai contoh, anda tidak mempunyai emel beralamat @gmail.com, anda boleh mendaftar akaun Google menggunakan emel anda yang beralamat (contoh) xxx@yahoo.com atau mana-mana domain selain daripada @gmail.com. Sekiranya anda telah mempunyai akaun Google, anda hanya perlu daftar masuk menggunakan akaun Google anda untuk menghantar pos ke ruangan comment.

2. Seterusnya, setelah saya kemaskini emel anda, anda akan menerima emel daripada saya (Primu Officer) dan mendapat 'hyperlink' ke ruangan daftar penulisan blog unimasprimu.blogspot.com. Sila daftar menggunakan akaun Google yang sedia ada dan anda sudah boleh membuat apa-apa penulisan berkenaan kelab PRIMU, akademik, ko-kurikulum, hal-hal semasa, dan lain-lain lagi.

3. Sama-samalah kita memeriahkan laman blog ini dan menjadi mahasiswa UNIMAS yang kekal bersama informasi terkini.

36 comments:

Primu Officer said...

Contoh:

Nama: Abu Labi
Jawatan: Sekretriat Exco Publisiti
Emel: xxx@yahoo.com

Syira said...

Nama : Nur Syahirah Binti Jamaluddin
Jawatan : Sekreteriat Modul
Emel : syahirah_angkasa@yahoo.com
link blogspot : http://syamaza.blogspot.com/

(blog primu secara rasminya telah dilink melalui blog saya. Tq.)

Cadangan..: Letakkan peti shoutbox di Blog ini supaya senang orang nak komen.. Cth boleh dilihat di blog saya.. Sekadar cadangan untuk dipertimbangkan...

hafizTESL said...

bley jer wat shutout!! stu cdgn yang menarik.. mintak abg madon pertimbangkan.. ;p

Syira said...

Nape x der org masuk lagi pun nih... wahai ahli2 PRIMU yang best2 sekalian... Awatla yg susah sangat nak main ngan teknologi nih... Come on la.. Jom interact kat sini.. =P

hafizTESL said...

abg hafiz cdgkan kita wat kempen untuk gunakan blog ni supaya lebih interaktif..

cdgn abg hafiz supaya, mana2 ahli PRIMU yang terkandas pada semester lepas dan berkemungkinan akan terkandas pada semester ini supaya menulis ulasan modul/ aktiviti bagi mendapatkan cop... erm.. brapa nilai cop itu akan dibincangkan dalam mesyuarat mingguan PRIMU...

spa yang stuju? angkat tangan..

Syira said...

Setuju...! ok gak cdgn 2. tapi kemungkinan kontroversi yg akan timbul. sesetgh akan ckp unfair; x dtg pun blh dpt point. Keje simple.. tulis komen/ulasan aje kat blog.
Then, maybe akan wujud satu habit... eleh.. x dtg pun x pe... nanti dpt point gak... Malas nk dtg tulis komen aje kat blog..
Debatkan isu ini masa meeting nanti... maybe other MT, Exco, n sekreteriat ada cadangan gak..

rifhan safwani said...

nama: rifhan safwani binti zakaria
jawatan: setiausaha
emel: rifhansafwani@gmail.com

blog nie ok.. tp kalo ltk pic byk2 besh ckit.. :D

Syira said...

Come on Abg Hafiz.. kasi gempak skit blog ni.. huhu

hafizTESL said...

mmg nak kasi gempaq!! xpe, baru abg hafiz sminggu... abg hafiz cuba dptkan "lesen agong" untu jaga blog nie...

Madon, letak r gambar2 dk2 PRIMU main2 aktiviti.. kasi meriah skit.. hehehheeee...

Syira said...

Owh.. abg hafiz x der pasword ek..? kuikuikui... patutler.. Hurm.. pasal forum tu.. usually org buat kat website.. kt blog ni x jumpe lg solutionnya...
1 more suggestion, kt widget tepi, letak la pic TNC, Penanung, Penasihat n President... Nampak exclusive skit.. keskemaan blog ni nmapk la balance denagn adanya beberapa pic org penting primu.. huhu.. cadangan ajer..
1 lagi.. boleh gak letak pool kat widget tu.. Pool ni mcm kita vote la.. Cth: Siapakah pengarah projek paling best? A. Labi. B. Hj.Bakhil C. labu. nanti kluar la percentage.. dr situ kita blh amk pandangan org sape punya projek yang dapat perhatian members. Kita, peratusan members vote, kita mabil kira sebagai penerima anugerah gak.. senang cakap macam macam afundi la... huhu. lebih kurang mcm 20% undi members akan mempengaruhi sape yang menang...

rifhan safwani said...

btol2.. n kalo bley, jgn la skema sgt.. hehe..
tp rase cm xde org pun view blog nie wpun dh diwar2kn..
accomplishment 2 shira.. die nyer blog dh mcm primu nyer blog..hehe..

Syira said...

Xper la wanii...biar kite aje la yang jadi dj kat sini.. hahaha... Blog syira a.k.a 2nd blog of primu.. hahaha...

hafizTESL said...

bgus cdgn korang nie..
kalu mcm tu, nak minta tlg korang ckpkan dgn madon.. abg hafiz nie buta IT ckit...

lg stu, bley tak,kita wat hebahan perjumpaan atau aktivi melalui blog nie?

Syira said...

Boleh sgt2 Abg Hafiz oii..!

darkSTAR_11 said...

Nama: boy
Jawatan: Exco Modul
Emel: boyxp_11@yahoo.com

sapa2 nak ym bleh gak add skali... di alu2kan... xoxoxoxoxoxo

don... buka blog brc http://mykbr.blogspot.com/
jdkn contoh... shoutbox!!! kaler make it more attractive... nthen... pic2 skali tambahkan... make sure muka aku ada tiap gamba... klu xda aku hack blog ni... siap!!!!!

darkSTAR_11 said...

elehhh shira... org pun ade blog la... huhuhu... niway nice blog shira 2...

hafizTESL said...

erm... da tgk blog b.raya.. sgt besh!!! menarik dan interaktif..

madon.. wat mcm tu bley?

enamour said...

aiks...asyik abg hafiz dengan syira jer kat blog ni..by the way yang untuk akaun dalam blog ni...

nama: melin tang giok ying
Jawatan:Sekretriat Exco Perhubungan luar
Emel:mel_blue89@yahoo.com

saya link blog primu ni kat blog saya lah k

Syira said...

Well... boy x kan nak jelesplak kot.. hahaha... blog bunga raya tu otai yg buat tu.. x igt nama dia.. sy pun masih menuntut lagi... Abg Hafiz, maknenya.. mmg Agb Hafiz dh boleh create post kat blog ni cek oii.. kalu dah ada password tu....

darkSTAR_11 said...

hahaha... juz pki template yg dah ready je pun, juz copy paste!!!... sape rajin dpt la wat blog mcm 2 syira... ni tenet pun barai susah la nak wat... xdenye otai.... org otai tenet adalah org2 yg wat program blog n template e2 sendri...

[definisi n term di ubah dr who we can call as pro in IT???]

Syira said...

Hahaha.... sodapnya mulut condem orang.. kuikuikui... Jom exchange link..! Boy..!

Persoalan..: Bila Blog PRIMU ni nak ceria nih.... Pila nk ada post terbaru....

Ang Hafiz.. sy dh jumpa solution psl buat forum tu..

Pi kat Google search.. taip make a forum.. sat ni dia keluaq.. ambik kat creat forum.. pastu nanti ikut arahan kat situ... La ni dok tengah try nak letak forum kat blog sendiri plak.. hehe

darkSTAR_11 said...

bukan condem org la.. but dats da true... dun think dat IT level as low like dat... sedih tau x, syira pun bleh wat mcm 2 la, chaiyok3... blog beh kurang like friendster... klu korang pandai wat theme2 or template kat fs korang means bleh ar wat blog cantek2... try figure it out by search google >>> Blogger Template...
IT dah jauh bekembang... sian kat programmer n web designer or web creator... syira, org otai kan die wat blog gune own style by using website proram such as dreamwever... hehehehe...
sori la... blog xde ape yg bez pun... xde isi... kosong... hahahaha... xtau ape nak letak... pic pun xde... tenet barai... mcm biskut... kejap ade kejap xde...

Syira said...

Hahaha.. betul la tu... Saya malas nak tukar lagi theme kat my beloved blog tu... kuikuikui... Bukan apa... dah banyak gadget yang saya letak kat situ.. malas nak transfer2 lagi.. Kalai blog primu nih boleh la.. coz masih kosong lagi.... Ok ape... lagi pun byk la theme yg cntk2.. kat pyzam pun ok gak... 1 more thing...
Abg Hafiz, sy dah jumpa camne nak letak Forum box dalam blog.. just search kat google-make a forum.. nanti dia klua la.. pastu klik kat c2, then clik kat create forum.. pastu.. ikut arahan yg dia bagi.. copy code n paste kat html...
dah siap forum tuk cakap2 primu....

Tapi pool tu pun jgn lupe letak gak..

Hehehe.... byk plak sy punye request ek...

l y n n b a b y a n a said...

Nama : Miss Baby yg sgt santekkkkk
Jawatan : Seketeriat Exco Logitek a.k.a pembantu abg hafiz logitek
emel:idhamazlieana@yahoo.com
blog: http://mynameislynnbabyana.blogspot.com

Syira said...

Salam...
Alhamdulilah.. Selesai sudah bab Keterampilan Diri... Diharap semua ahli PRIMU mendapat input daripada aktiviti yang kita buat hari ni... (Amboiii... skemanya... hehehe)

Bab x formal plak...

Hahaha.. kalakr tengik balik gambar2 yangdiambil petang tadi semasa majlis Makan Besar PRIMU antara MT, Exco2 dan Sekreteriat.. pastu adela aktiviti2 yang kami buat macam melawat Dewan UNIMAS la.. Main Bowling tu yang happening sampai tergeliat jari-jemari ku... Nk tengok gambar2 tu?? Tunggu... exclusive di blog saya... hehehe.. ni exclusive sgt2.. haha.. Bila nak upload? tuggu jap la.. line x kuat sgt nih...

Abg Hafiz..bila nak update blog nih..? Dah bosan larr... huhu

khad said...

Nama : Khaddraa Binti Rajuli
Jawatan : Sekreteriat Logistik n Teknikal
Emel : khad17_sweet@yahoo.com.my

p/s: blog xda..nak add kat fs boleh la...silakan..hehe

DiELa said...

ola sume...
saya pn nk join meriah kn blog primu nie...
hehehe...

Nama: Nurul Deela Abdul Manan
Jawatan: Sekreteriat Latihan Dan Aktiviti
Emel: weetty.diela89@gmail.com

Day-B said...

hakhakhak! good job! good job! HIDUP PRIMU...

Day-B said...

Nama: Debbie Jara Allen Crock
Jawatan: Sekretriat latihan Dan Aktiviti
E-mail: debbie_waplow@yahoo.com

p/s: add la fs, facebook, myspace, msn saya...hakhakhak!

madness said...

Nama: madness
Jawatan: Exco SPECIAL TASK
Emel: mad_g19@yahoo.com.sg

bidak ko boy..sa pon mo promote bha..add jak sa pakai emel 2 untk FS n YM..sorila gua x maen blog..x jenis urg yg suka menceritakan hal peribadi(sori 2 all bloggers yg jenis cm 2,nak share ilmu pon x dpt ilmu blm cukup lg)..huhu

klu nak add TAGGED,FACEBOOK,MYSPACE n NETLOG pkai emel ne..syazchenko@hotmail.com..tp kurang aktif la..

nAnA said...

Nama: Nurul Aina Mohd Mahayuddin
Jawatan: Sekretriat Publisiti
Emel: nana.ank.mama@gmail.com

mohd jamal said...

mohd jamal bin ishak(jay)
bluedreamjayjay@gmail.com
sekreteriat tuges2x khas

ira kecik said...

NAMA: AMY MUNIRA BT ROSLAN(IRA KECIK)
JAWATAN: SEKRETERIAT MODUL
EMEL: NIERA87_NEMBIAK@YAHOO.COM

pRincess said...

nama; Nur Hidayah Binti Kamarol zaman
Jawatan; Seketeriat Aktiviti dan Latihan
Email: princessyaya09@gmail.com

Day-B said...

ermm....meriahkan blog ini...hehe

hogahoga19 said...

salam..selamat berpuasa semua..